Brezplačna dostava po Sloveniji za naročila nad 80,00 €.
Obdarujčki se potepamo na kolektivnem dopustu. Naročila bodo odposlana 6. maja.
Možnost dostave že v 24 urah od naročila.
BLAKC FRIDAY -10 % na VSE s kodo: BLACK10
0

Košarica

Ljubezen v darilu: edinstvene ideje za Valentinovo

Trgovina

Prikaz vseh 3 rezultatov


1. Valentinovo – dan, ko je v ospredju ljubezen

Valentinovo, praznik ljubezni in zaljubljenih, ki ga praznujemo 14. februarja, je dan, ki je med mnogimi po svetu zaznamovan s posebnimi gestami ljubezni. Priljubljen je predvsem med zaljubljenimi pari, saj predstavlja priložnost za izražanje čustev in skupno praznovanje ljubezni.

Ampak zakaj je ravno ta dan zaznamovan z ljubeznijo, zakaj ga praznujemo, kaj točno pomeni in kaj se spodobi kot darilo za valentinovo? V nadaljevanju vam odgovorimo na vsa vprašanja, seveda pa vam bomo predstavili tudi smernice, ki vam bodo pomagale izbrati popolno darilo za vaše izkazovanje ljubezni. Ampak najprej se vrnimo na začetek, do prikupne legende, ki ponazarja začetke valentinovega.

Sveti Valentin in njegov boj za ljubezen

O izvoru valentinovega kroži veliko legend, med katerimi je najbolj znana tista o krščanskem duhovniku Valentinu iz 3. stoletja, ki je kljuboval cesarju in kljub njegovi prepovedi poročal mlade vojake. Legenda pravi, da naj bi cesar mladim možem, ki so bili vpoklicani v vojsko, prepovedal zaroke in poroke, zavoljo boljšega služenja v vojski. Valentin je, kot pravi rešitelj ljubezni, skrivaj poročal mlade vojake, preden so odšli na služenje. Seveda je cesar kmalu izvedel o tem skrivnem kljubovanju, Valentina pa zaprl v ječo in ga obsodil na smrt. Seveda se romantika tukaj še ne konča. Valentin je v ječi spoznal ječarjevo hčer in se vanjo zaljubil. Tik pred usmrtitvijo ji je napisal ljubezensko pismo, ki ga je podpisal s »tvoj Valentin«. Požrtvovalnost Valentina ni ostala skrita, saj je bil zaradi svojih dejanj posvečen v svetnika, kot njegov god pa je bil izbran 14. februar, danes znan kot valentinovo.

Zakaj je pomembno praznovati valentinovo?

Ob besedi valentinovo se mnogi zmrdujejo, saj v valentinovem vidijo zgolj komercialni praznik, kjer so bolj kot ljubezen v ospredju zaslužki. To je zgolj en pogled na valentinovo, dejstvo pa je, da ima praznovanje tega dneva ljubezni precej pomembnih vidikov, ki jih ne smemo zanemariti. Oglejmo si 5 najpomembnejših vidikov praznovanja valentinovega.

1. Izražanje ljubezni in naklonjenosti: valentinovo ponuja idealno priložnost, da ljudje odprto izrazijo ljubezen, naklonjenost in svoja čustva, kar v vsakdanjem življenju včasih ostane neizraženo in samoumevno.

2. Krepitev odnosov: ko posvetimo čas praznovanju ljubezni, se krepijo vezi v odnosu, ob tem pa se ustvarjajo globje povezave in razumevanje.

3. Kakovosten čas z ljubljenimi: sredi natrpanih urnikov in hektičnega vsakdana nam valentinovo služi kot opomin, kako pomembno se je posvetiti kakovostnemu času z ljubljenimi. Pari si lahko vzamejo čas za romantične večerje, preprost sprehod ali miren večer doma – važno je skupno preživljanje časa, kar krepi čustveno povezanost in izražanje hvaležnosti za odnos.

4. Romantične geste: valentinovo spodbuja izmenjavo romantičnih gest – od iskrenih pisem in premišljenih daril do skupnih doživetij. Ti majhni, a pomembni izrazi ljubezni prispevajo k splošnemu dobremu počutju, ustvarjanju trajnih spominov in krepitvi odnosa.

5. Razmislek o odnosih: praznovanje dneva ljubezni spodbuja posameznike k razmisleku o svojih odnosih. To je dan, ko cenimo pot, priznavamo rast in si zastavljamo namere za prihodnost, kar spodbuja občutek predanosti in zavezanosti v odnosu.

Čeprav se mnenja o pomembnosti valentinovega lahko razlikujejo, mnogi najdejo vrednost v trenutkih, ko praznujejo ljubezen, krepijo odnose ter širijo veselje med tistimi, ki jih imajo radi.

2. Iskanje izvirnega valentinovega darila – misija nemogoče?

Izbor popolnega in izvirnega darila za ljubljeno osebo je skorajda umetnost, ki se velikokrat zdi kot prava preizkušnja, ne glede na to, kako dolgo je par že skupaj. Naloga valentinovega obdarovanja predstavlja edinstven izziv, saj se tekom odnosa ne razvijajo in spreminjajo zgolj okusi, temveč tudi pričakovanja partnerjev. Ne glede na to, ali ste v zvezi šele nekaj mesecev ali pa se vaša pot prepleta že desetletja, iskanje tistega posebnega in izvirnega darila, ki izrazi vašo ljubezen, zahteva veliko premišljenosti in se včasih zdi kot misija nemogoče.

Da pa praznik ljubezni ohrani svojo pozitivno plat in ljubezni ne zasenčita stres in nemoč ob iskanju darila za vaše ljubljene, smo pri Obdaruj.si pripravili nekaj smernic, ki vam bodo v pomoč pri iskanju popolnega valentinovega darila, s katerim boste partnerju izrazili svojo ljubezen in hvaležnost.

3. Čokolada, vrtnice, pisemca? Kaj je dobro darilo za valentinovo?

Izbira valentinovega darila je v prvi vrsti odvisna od partnerjevih preferenc in interesov. Pomembno je poudariti, da za popolno darilo ne potrebujete izprazniti vašega bančnega računa, saj običajno pozornost in trud prevladata nad materialno vrednostjo darila, zato izberite nekaj, kar pokaže, da partnerja dobro poznate in ga želite osrečiti.

V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj smernic, kaj je dobro darilo za valentinovo – darilo, ki bo resnično posebno in bo izražalo vašo ljubezen na edinstven način. Smernice bodo vključevale splošna darila, primerna tako za ženske kot za moške, nato pa še nekaj najbolj pogostih daril za ženske in za moške.

Splošna darila - primerna zanjo in zanj:

· Sladka darila: čokolada in ostale sladke dobrote so klasična in zelo priljubljena darila za valentinovo, s katerimi ne morete zgrešiti. Da je darilo še bolj posebno in v stilu valentinovega, izberite slaščice, ki imajo embalažo ali obliko povezano z ljubeznijo (npr. napisi »love you«, pralineje v obliki srčkov, napis z imenom vašega partnerja …).

Trgovina

Prikaz vseh 2 rezultatov

· Priljubljena hrana/pijača vašega partnerja: poleg sladkih dobrot se kot dobro in pogosto darilo izkaže tudi izbira priljubljene hrane ali pijače vašega partnerja (npr. posebna vrsta kave/čaja/vina/viskija, med, različne mešanice za pripravo hrane, začimbe, marmelade …). S tem pokažete, da partnerja dobro poznate, obenem pa poskrbite tudi za uporabno darilo.

· Doživetja: namesto fizičnega predmeta lahko kot darilo podarite obliko doživetja ali skupne aktivnosti (npr. romantična večerja v priljubljeni restavraciji, wellness vikend, skupna masaža, romantični vikend izlet …).

· Spominska fotoknjiga: unikatno in zelo romantično darilo je izdelava albuma s fotografijami in spomini na skupne trenutke. Dodajte slike, zapiske in celo manjše predmete, ki so pomembni za zgodovino vašega partnerskega odnosa. Tovrstno darilo bo ustvarilo čudovit vpogled v vajino skupno preteklost ter še okrepilo povezanost.

· Ročno izdelani izdelki: osebno izdelano darilo nosi edinstven in oseben pridih, ki ga ni mogoče reproducirati z množično proizvedenimi izdelki (npr. umetniško delo, ročno pleteni izdelki, lastnoročno pripravljeni piškoti, leseni ročni izdelki …). Trud, čas in ljubezen, ki so vloženi v takšno darilo, izražajo iskreno željo po izražanju pozornosti, ljubezni in naklonjenosti.

· Ljubezensko pismo ali pesem: v kolikor se odločite partnerju napisati ljubezensko pismo ali celo pesem, je to odlično darilo za valentinovo, saj je na ta način možno iskreno izražanje čustev, ki prinese oseben dotik in ustvarja trajne spomine na ljubezen ter je romantična gesta najvišjega nivoja.

· Darila za skupne aktivnosti: kot odlično darilo se izkažejo tudi izdelki, ki vsebujejo ideje za skupne aktivnosti in skupno preživljanje časa (npr. kupončki ljubezni, različni izletniki z idejami za potovanja in izlete …). Tovrstna darila bodo poskrbela, da kot par preizkusita nova doživetja, ob tem pa gradita nove spomine in poglabljata vajin odnos.

· Presenečenje s pripravo romantične večerje: priprava romantične večerje ustvarja intimo in osebno vzdušje, ki poudarja pozornost do partnerja. Lastna priprava jedi izraža ljubezen skozi trud. V kolikor niste kulinarični genij, naj vas to ne odvrne od tovrstnega darila! Jedi lahko naročite ter več truda posvetite pripravi prostora, dekoraciji mize, izbiri glasbe … Takšno valentinovo darilo poglobi povezanost med partnerjema ter ustvari romantično doživetje, ki ostane v spominu.

· Vsakodnevno uporabni predmeti: vsakdanji predmeti izražajo pozornost do vsakdanjih potreb partnerja in poudarjajo skrbno izbiro, ki temelji na njihovih osebnih preferencah. Takšna darila lahko vključujejo stvari, ki olajšajo vsakdanje življenje in imajo poseben pomen (udobna odeja, skodelica za kavo, podstavki za posode, servirna deska …) ali personalizirani izdelki, ki jih lahko uporabljata oba partnerja (skodelice ali predpasnika z napisi »his« in »hers«). S takšnim darilom pokažete, da cenite drobne vsakodnevne trenutke v odnosu s svojim partnerjem.

· Izobraževalno doživetje: izobraževalno doživetje (npr. tečaj izdelovanja iz gline, tečaj plesa, pisanja, slikanja …) ponuja priložnost za individualno ali skupno učenje in raziskovanje novih stvari. To ne le krepi povezanosti med partnerjema, ampak tudi ustvarja nepozabne skupne trenutke.

· Knjige in dnevniki: kot valentinovo darilo lahko partnerju podarite knjigo ali različne dnevnike, kamor bosta lahko zapisovala svoje misli, sanje in skupne dogodivščine, kar bo ohranilo vašo povezanost tudi v prihodnosti.

Trgovina

Prikaz vseh 3 rezultatov

· Oblačila in modni dodatki: v kolikor se odločite partnerju podariti oblačila ali modni dodatek priljubljene znamke, je to odlično darilo za valentinovo, saj s takšnim darilom izražate skrb do partnerjevega stila in udobja. Če niste prepričani, ali bo dotični kos oblačila ali modni dodatek partnerju všeč, si lahko pomagate tudi z nakupom darilne kartice.

· Kozmetika: kozmetični izdelki (npr. različne kreme, parfumi, toaletne torbice, posebna mila s personaliziranimi napisi …) ponujajo možnost razvajanja in negovanja, kar izraža željo po skrbi za partnerjevo dobro počutje. Visokokakovostni kozmetični izdelki dodajo dotik razkošja, polepšajo vsakdan in partnerju omogočajo, da se počuti posebno.

· Pisarniški pripomočki: tovrstna darila združujejo praktičnost in oseben pridih. Kvalitetni izdelki (npr. personalizirani rokovniki, elegantna pisala, estetske stekleničke …), ne le olajšajo vsakdanje delo, temveč tudi izražajo pozornost do prejemnikovih poslovnih ali ustvarjalnih potreb, kar naredi darilo hkrati uporabno in premišljeno.

Najbolj pogosta darila za ženske:

· Nakit: nakit je eno izmed najpogostejših daril, ki jih ženske dobijo za valentinovo. Vsak kos nakita nosi poseben pomen in predstavlja dragocen spomin na ljubezen med partnerjema. Poleg omenjenega nakit dodaja dotik elegance ter je lahko osebno prilagojen, kar naredi darilo še posebej intimno in posebno.

· Šopek rož: rože so eno izmed klasičnih valentinovih daril, saj izražajo nežnost, romantiko in ljubezen ter predstavljajo klasičen simbol izražanja čustev. Njihova lepota in volj dodajata pridih romantike, poleg tega pa cvetje lahko prilagodimo osebnim preferencam partnerke, kar naredi darilo še bolj osebno in pozorno.

· Dekorativni izdelki: umetniška dela, slike in ostali dekorativni izdelki (npr. vaze, sveče, kipci …) dopolnjujejo domači prostor z ljubeznijo in pozornostjo, ustvarjajo romantično vzdušje ter oplemenitijo okolje. Njihova estetska vrednost omogoča prejemnici, da se vsak dan spominja na posebne trenutke, povezane z ljubeznijo, ki jo deli s partnerjem.

Najbolj pogosta darila za moške:

· Tehnološki izdelki: izdelki povezani s tehnologijo (dodatki za pametne telefone ali računalnik, računalniške igrice, prenosne baterije …) moškim predstavljajo odlično darilo, saj v njihovo življenje prinašajo inovativnost in funkcionalnost.

· Športna oprema: izbor športne opreme se izkaže kot odlično valentinovo darilo, saj izraža podporo partnerjevim interesom in načinu življenja. Hkrati takšno darilo omogoča tudi možnost za skupno vadbo in krepitev partnerskega odnosa.

· Pripomočki za pripravo pijač: pripomočki za pripravo priljubljene partnerjeve pijače (npr. kozarci, recepti, začimbe, mešalniki …) so darilo, ki omogočajo razvajanje z najljubšo pijačo kar doma, obenem pa ustvarjajo prijetno okolje za skupno uživanje v trenutkih s partnerjem.

4. Koraki do popolnega darila – nasveti za izbiro darila

Čeprav se na prvi pogled zdi izbira valentinovega darila precej težavna naloga, je ta izbira precej lažja, če sledite našim 5 korakom, še preden se odločite za nakup.

  1. Razmislek in opazovanje - razmislite o interesih in hobijih partnerja (branje, joga, vrtičkanje, planinarjenje, kampiranje, kolesarjenje, kuhanje …). Kot dober vir navdiha so tudi pretekli pogovori, kjer je partner morda omenil ali namignil, kaj potrebuje ali želi. Pomembno je tudi to, da opazujete njihove vsakdanje navade, saj se v tem pogosto skriva kakšna dobra ideja za darilo.
  2. Praktičnost ali sentimentalnost? - še pred nakupom darila je zelo pomembno, da se odločite, ali bi vaš partner bolj cenil nekaj praktičnega, kar bi lahko uporabljal vsak dan (npr. skodelice, oblačila, kozmetiko …), ali nekaj bolj sentimentalnega s čustveno vrednostjo (npr. fotoknjiga, personalizirana darila, ljubezensko pismo …).
  3. Določitev proračuna - v veliko pomoč pri izbiri darila vam bo določitev, koliko ste pripravljeni za darilo porabiti. Ta korak vam bo pomagal omejiti ali razširiti možnosti iskanja. Si je pa potrebno zapomniti, da dragocen dar ni nujno drag. V večini primerov so najbolj cenjena darila tista, ki partnerju pokažejo vaš trud in kreativnost.
  4. Pravočasnost - precej ljudi naredi to napako, da se iskanja darila loti le kakšen dan pred valentinovim, s tem pa se v iskanje darila vključita nepotrebno hitenje in stres, prav tako pa zmanjka časa za personalizirana darila (npr. gravura, izdelava fotoknjige …). Zato je pomembno, da se iskanja darila lotite dovolj zgodaj pred valentinovim, verjemite, to bo precej olajšalo vaše delo.
  5. Raziskovanje in iskanje navdiha - dober vir za iskanje navdiha za nakup darila sta brskanje preko spleta in družabnih omrežij. Ker pa tovrstno brskanje vzame kar nekaj časa, kot še boljši vir iskanja navdiha služijo spletne trgovine, ki imajo svoj iskalnik z razdelkom “valentinovo”, kar vam prihrani precej časa.

Pri Obdaruj.si imamo na voljo veliko izbiro že pripravljenih valentinovih daril, ki so skrbno in lično zapakirani v darilni škatli. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako s pomočjo spletne trgovine Obdaruj.si lahko izberete popolno darilo le z nekaj “kliki”.

5. Dar v škatli - popolno valentinovo darilo

V kolikor želite partnerju podariti nekaj posebnega, uporabnega in estetskega, vam priporočamo nakup darilne škatle, ki pooseblja eleganten videz in premišljeno izbrane izdelke.

Trgovina

Prikaz vseh 2 rezultatov

Izbirate lahko med že sestavljenimi paketi za valentinovo (dar v škatli ~ valentinovo) ali pa izdelke, ki jih želite v darilni škatli, izberete sami (sestavi škatlo), mi pa jih bomo lično zapakirali in škatlo zalepili z elegantno oblikovano nalepko z izbranim napisom: “Zate.” ali Z ljubeznijo.”.

V kolikor potrebujete le posamezne izdelke (brez darilne škatle), ki jih boste dodali darilu, ki ga imate že pripravljenega, le-te najdete na tržnici izdelkov.

Ker pa je valentinovo neločljivo povezano s tradicijo pošiljanja voščilnic, ni pravega valentinovega darila brez vključene voščilnice na tematiko ljubezni. Valentinove voščilnice služijo kot simbolična gesta in vsebujejo iskrena sporočila za izražanje čustev. Motivi na voščilnicah so običajno vedno povezani z ljubeznijo, bodisi na igriv ali globoko romantičen način, odvisno seveda od dinamike partnerskega odnosa. V kolikor izberete eno izmed naših številnih voščilnic, primernih za valentinovo, vam nanjo natisnemo vaše sporočilo ali pa vam jo pustimo prazno, nato pa ljubezensko sporočilo vanjo zapišete sami.

Darila za valentinovo so več kot le lično zapakirani predmeti - so izraz čustev, ljubezni in pozornosti. Izberemo jih premišljeno in z namenom, da partnerju pokažemo, kako ga cenimo. Bolj kot darilo samo je pomembno sporočilo, ki ga le-ta prenaša - da je v našem življenju nekdo poseben, ki ga imamo radi in si zasluži našo pozornost in skrb.

Valentinovo je idealna priložnost, da to ljubezen izkažemo na edinstven in nepozaben način.

Darilo ob rojstvu
Darilo za boljšo polovico
Sestavljeni paketki že vsebujejo darilno embalažo in so pripravljeni na obdarovanje.
Hitra dostava
Obdaruj paketke lahko naročite na vaš ali prejemnikov naslov.
Skandinavsko
Darila za vsakogar
V naši široki ponudbi najdete darila za vse. Moške, ženske, pare, dojenčke, …

Čudoviti Ljubezenski verzi

Velika izbira daril za valentinovo
V naši ponudbi lahko najdete veliko različnih daril za vsakogar. In to iz udobja vašega kavča. 

Čudovita darila za zanjo, zanj, za njiju, za poslovne partnerje, darila za babico, dedka, najstnice, božična darila za nosečnice, novorojenčke in mamice. Zares za

Darila za vsakogar

Na strani obdaruj.si vam prav tako nudimo sestavljene pakete, ki pa so namenjeni vsem za vse priložnosti.
Prav tako lahko sestavite svoj paket ali pa  izberete že sesatvljen paket (dar v škatli).
© Obdaruj.si | Vse pravice pridržane.
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram