Brezplačna dostava po Sloveniji za naročila nad 80,00 €.
Obdarujčki se potepamo na kolektivnem dopustu. Naročila bodo odposlana 6. maja.
Naročila do 14:00 so odpremljena še isti delovni dan. Na voljo je osebni prevzem (pon-pet) na naslovu Kamniška cesta 28, 1241 Kamnik.
BLAKC FRIDAY -10 % na VSE s kodo: BLACK10
0

Košarica

Domov / Tržnica / Igra Jamb - Yatzy

Igra Jamb - Yatzy

Ni na zalogi

KB488PW00511_52384

14,99 

Igra Jamb (Yatzy) - Za zabavo otrok in odraslih, za bistrenje uma in sprostitev. Jamb je družabna igra s kockami za dva ali več igralcev. Cilj igre je izpolniti stolpce na igralnem listku. Starost: 4+. Idealna tudi za darilo.

Odkrijte klasično igro jamb v edinstvenem dizajnu! Vaša najljubša otroška igra z novim estetskim pridihom. Vključuje 5 modrih kock, 2 svinčnika in tabelo za vpisovanje točk (50 strani). Priporočljivo za starost 4+ in število igralcev: 2+. Cilj igre je z metanjem kock dobiti najbolj zaželeno kombinacijo in najvišji rezultat.

Dimenzije: 16 x 12 x 4 cm.
Neto teža: 200 g.
Materiali: les.

Pravila igre: Cilj igre je zbrati čim več točk s sestavljanjem kombinacij. Vsak igralec je na potezi 13-krat. Temu ustrezno je tudi število polj za kombinacije. Vsak igralni krog sme igralec vreči kocke največ 3-krat. Po prvem metu lahko izbere kocke, ki mu ustrezajo in jih drugič ne vrže. Podobno lahko stori pred tretjim metom. Igralec mora na koncu vsakega kroga unovčiti vrženo kombinacijo na kockah, tudi če kombinacija ne ustreza nobenemu praznemu polju. V takšnem primeru bo igralec prejel 0 točk za izbrano polje za kombinacijo. Zmaga igralec, ki zbere največ točk.

Polja za kombinacije:

Zgornji del:
- enice
- dvojke
- trojke
- štirice
- petice
- šestice

Spodnji del:
- par (dve kocki z istim številom pik)
- dva para (2X dve kocki z istim številom pik)
- tris (tri kocke z istim številom pik)
- poker (štiri kocke z istim številom pik)
- mala lestvica (štiri zaporedne številke)
- velika lestvica (pet zaporednih številk)
- full house (tris + dve kocki z istim številom pik)
- Yatzy = Jamb (pet kock z istim številom pik)

Dodatno polje
- chance (brez kombinacije)

Točkovanje: V zgornjem delu prejme igralec toliko točk, kot je seštevek pik na kockah z ustreznim številom pik. Če igralec vrže na primer 2 6 5 5 1, in to kombinacijo unovči na polju 'petice', prejme 10 točk. Če je skupni seštevek točk v zgornjem delu enak 63 ali več, prejme igralec dodatnih 35 točk (bonus). Kombinaciji tris in poker prineseta igralcu tolikšno število točk, kot je vsota pik na vseh kockah (vendar le če je dosežena ustrezna kombinacija - v nasprotnem primeru dobi 0 točk). Za malo lestvico prejme igralec 25 točk, za veliko lestvico 30, za full house 40, za Jamb pa 50 točk. Chance polje prinaša toliko točk, kot je vsota pik na vseh kockah.

Printworks Sweden

Ni na zalogi

© Obdaruj.si | Vse pravice pridržane.
crossmenuchevron-down